T_ARIA_JUMP_TO_MAIN_CONTENT

Lähellä olevat aktiviteetit ja palvelut

PARASTA PARIKKALASSA

Täältä voit tutustua lähialueen palveluihin ja aktiviteetteihin.

Parikkalan patsaspuisto

Patsaspuisto sijaitsee Parikkalan Koitsanlahdessa aivan Valtatie 6:n vieressä

Suomen  tunnetuin ITE-taiteen teoskokonaisuus on syntynyt Veijo Rönkkösen (1944–2010) yli 50 vuotta kestäneen taiteellisen työn tuloksena. Patsaat sekä lajirunsas ja rehevä puutarha muodostavat kokonaisuuden, joka on maailmanlaajuisestikin yksi tärkeimmistä yhden ihmisen taiteellisista aikaansaannoksista. 560 moni-ilmeistä ja -aiheista betonipatsasta houkuttelevat vuosittain Patsaspuistoon kymmeniätuhansia kävijöitä ympäri maailman.

Tutustu

Papinniemen autiokylä

Papinniemessä havisee historia

Uukuniemeltä pakeni ortodokseja 1600-luvulla rajan toiselle puolen. Historiapolku kertoo heidän tarinansa.

Tie kiemurtelee vehreiden koivikkometsien välissä, idyllisessä ketomaisemassa laiduntaa lehmiä ja puiden takaa väikkyy vesi. Jossain lähistöllä kukkuu käki. Läpeensä karjalaisessa maisemassa alkaa ihan huomaamattaan hyräillä Karjalan kunnailla -kappaletta. Ollaan Uukuniemellä, aivan Venäjän rajan tuntumassa.

Uukuniemen alue mainitaan jo vuonna 1500 Sortavalan pitäjään kuuluvana kylänä. Vuonna 1589 Uukuniemestä tuli Kurkijoen ortodoksisen seurakunnan kappeliseurakunta. Toisessa maailmansodassa suurimman osan alueistaan menettänyt Uukuniemi kuuluu tätä nykyä Parikkalan kuntaan.

Uukuniemen Papinniemi, kirkasvetiseen Pyhäjärveen kurottava maakaistale, on ortodoksisesta perspektiivistä katsottuna erityisen mielenkiintoinen. Siellä sijaitsee jo 1600-luvulla autioitunut ortodoksikylä.

 

Tutustu

Uukuniemen kyläkauppa

Aukioloajat

Ma-Pe 10:00-18:00
La 10:00-16:00
Su SULJETTU
Kahvila Evakkotaival palvelee samoina aukioloaikoina kyläkaupan kanssa.

Niukkalantie 1465, 59720 Uukuniemi
Puh: +358 44 244 7940

Tutustu
Huttumalja

Jääkausipolku

Jääkausipolku on nimensä mukaan jääkausien jälkiä esittelevä reitistö. Vaihtoehtoina ovat 9,5 kilometrin ja 13,6 kilometrin mittaiset taipaleet.

Jääkausipolulla voit valita useista eri pituisista reiteistä, sillä tarjolla on 9,5 km:n ja 13,6 km:n pituiset reitit. Maasto on vaihtelevaa kangasmaastoa ja paikoittain reitti kulkee soratieosuuksilla. Jääkaudenjäljet hyvin näkyvissä. Reitit on merkitty maastoon oranssilla maalilla. Pidempi kierros (Paaka-ja Kirkkolammen ympäri) on profiililtaan loivapiirteisempi ja reitti kulkee osin helppoja metsäautoteitä pitkin. Reitin loppuosa kulkee asvalttitiellä. Pelkästään Paakalammen ympäri kiertävän lyhyemmän reitin profiili on jyrkkäpiirteisempi. Taukopaikkana on Paakalammen laavu. Jääkaudesta kertovat tietotaulut. Nähtävyytenä kookas, Huttumalja niminen suppa.

Tutustu
Siikalahti

Visit Parikkala

Matkaopas Parikkalaan

Parikkala - Löydä elämäsi järvimaisemasta

Järvet ovat suomalainen sielu. Tuon sielun ytimestä löytyy Parikkala, idyllinen, vehreä ja sykähtelevä karjalaispitäjä, joka tarjoaa itärajan tuntumassa elettävää ja koettavaa ympäri vuoden. Omaleimainen luonto elää, muuttuu, välillä hengähtää ja herää aina uudestaan. Miellyttääpä sitten säihkyvä kantohanki tai jalkapohjia syleilevä hiekkaranta, vihreää hersyvät lehdot tai sinisenä hehkuvat vedet, löytyy Parikkalasta aina paikka juuri sinun elämyksellesi.

Tutustu

Iloisen Pässin Maalaispuoti

Lähiruokaa Kuutostien varrelta

Tunnelmallinen Iloisen Pässin Maalaispuoti toimii Parikkalassa, Koitsanlahden vanhassa kyläkaupassa Kuutostien varrella. Meille voit poiketa syömään, kahville tai ostoksille.

Tutustu

Juholan Biisoniareena

Kaiken kansan kohtaamispaikka kauniissa uukuniemeläisessä maalaismiljöössä. Ravintola-, juhla- ja majoituspalveluja sekä kesätapahtumia.

Tutustu